Vy


Håckren 090416

Så var det dags för lite morgonfiske på Håckren. Istället för att gå över hela sjön, tog jag en GPS-riktning direkt från vägen och började promenera genom skogen. Ungefär en timme senare var jag framme i genomsvettiga kläder. Sista biten ner till sjön var en brant ravin som var säkert 100 meter hög.

Brant
 Jag klarade mig faktiskt ner utan att bryta nacken. Tur ska man också ha ...

Framme på isen sparkade jag upp iskorpan som hade bildats på gårdagens pimpelhål. En stund senare hade jag gjort i ordning kamerautrustningen och låg på isen med näsan i pimpelhålet. Jag hade gissat rätt dagen innan - morgonfisket var BRA!!

Så här såg det ut under isen ... här kommer lite fredagsgodis!
Film

Vattnet var lite grågrumligt, men fisken syns ändå hyfsat väl. Totalt hade jag upp ca 15 fiskar under en timmes fiske. De största harrarna vägde kring kilot. Alltså inga jättefirrar, men ettriga var de som bara den. Kalaskul!
Jag returnerade samtliga fiskar. Jag tycker att det är dumt att slakta fiskar som har samlats för att leka. Dessutom är harren inte en fiskart som gör sig vidare bra i frysen. Det finns bättre matfiskar, men få fiskarter som är lika trevliga att ta på pimpel.
Var rädd om dem.

Så här ser harrviken i Håckren ut N63°10´21,5" O013°34´28,4
Harrviken 
Fiskeställen behöver inte alltid se så märkvärdiga ut.

Trevlig helg!
090317 Lasse

 


Tillbaka