Vy

Kikmete.se

Om hemsidan

Hej!

Jag som är skyldig till sajten heter Lauri Aarnipuro och ser ut

så här. Helst vill jag bli kallad "Lasse".

id

Jag bor vid kusten norr om Umeå och är av årsmodellen -65. Jag tycker att säga att jag skulle vara "intresserad av fiske" vore samma sak som att kalla andra världskriget för "ett större bråk". Näe - nog är det fråga om någonting värre ...
Jag är lite av "allätare" när det gäller fiske. Allt fiske är roligt. Jag tycker inte det är så viktigt med själva fiskemetoden - utan jag vill helst komma på den bästa SPORTfiskemetoden för varje vatten. Om det råkar vara flugfiske, trolling eller mete som fungerar bäst är inte så viktigt. Jag har kanske blivit lite specimenfiskeskadat. De andra medlemmarna i den fiskeklubb som jag är medlem i, verkar resonera likadant som jag. Klubben heter förstås Umeåspecimen.

 Orsaken till att jag har gjort hemsidan, är att jag tycker att det är så svårt att hitta någon hemsida med handfast information om olika fiskeplatser och fiskemetoder. De flesta beskrivningarna är nog medvetet lite "luddiga". Jag tror att det grundar sig på rädslan att någon annan lyckas med att dra upp storfångsten ... dvs. gamla kungliga avundsjukan. Istället för att klaga på andras hemsidor, har jag tänkt försöka göra bättre själv. På bloggen kommer jag att ange fiskemetoden, vilket bete har fungerat bäst och GPS positioner där fisken har huggit. Det ska jag krydda med lite foton och filmsnuttar. Hoppas det smakar!
 
 Anledningen till detta är att jag börjar inse att vi har nästan obegränsat med fina fiskevatten i Norrland. Om jag så levde 400 år, så hann jag nog inte mer än skrapa lite på ytan. I och med att Norrland avfolkas så minskar också fisketrycket. Det är nog därför det känns att fisket blir bara bättre och bättre. Som alltid finns det dock saker som blir också sämre. Id- ,lake-,harr- och havsöringstammarna verkar vara på nedgång i Kvarken. Jag hoppas att det är fråga om naturliga variationer. Annars är det något som har gått snett i havet ... Nåväl den som lever får se.

Det sägs ju att "den som ger, får mångdubbelt tillbaka". Vi får väl se om det stämmer. Jag försöker bara säga lite snyggt att ifall du tycker att du har haft någon nytta av den här sajten - så dela gärna med dig. Du kan skicka e-post genom att klicka på den gula E-post symbolen i menyraden.

Varför heter sajten Kikmete.se? Det var faktiskt frugan min som heter Heli, som kom på namnet. Det fiske hon gillar bäst är nog att kikmeta efter sikar vid kusten. Ni vet ju hur det är då frugan har fått någon ide´. Det gäller att nicka och hålla med. Ni som inte har lärt detta än kommer att få er en läxa förr eller senare ...
Fast jag tyckte att det är ett bra namn själv också. Lite norrlandsinspirerat. Precis som det ska vara.
Titta runt på sajten och tyck till.

Vi syns vid fiskevatten
Lasse 090117