Vy


Ankarsund 090912

Roger med en fin röding

Det var länge sedan ursprungliga Umemyshkan - gänget dvs. Roger, Gunnar och jag var på någon fisketur tillsammans. Man märker att ju äldre man blir desto svårare blir det att hitta entidpunkt som passar för alla samtidigt. Alltid är det någon som har lovat bort sig på något annat håll. Men nu lyckades vi faktiskt med att åka iväg tillsammans till Ankarsund och de fina firrarna där. Vi kom till stugbyn i Ankarsund på fredagkväll i lagom tid för att kunna äta en riktig middag med tillhörande fiskesnack.
Trevligt!
På lördagmorgon klev vi faktiskt upp riktigt tidigt och guppade ut på sjön i Gunnars aluminiumbåt redan vid klockan 6. Vi var nog på plats lite väl tidigt för det tog säkert två timmar innan vi fick första nappet. Jag koncentrerade mig på att filma och lyckades faktiskt fånga det här på film.
Jag tycker att det blev rätt bra!

Det som gjorde filmandet lite extra svårt var att det var rätt mörkt väder och vattnet var ganska strömt. Dessutom guppade båten i vågorna och gjorde filmen något skakig.
Men trots den lite bristande kvalitén är det roligt med uv-filmer.


Fisket var bäst mellan klockan 10-12.  Det som var annorlunda, jämfört med de fisketurer jag har gjort till Ankarsund tidigare i år, var att fisken gick för det mesta väldigt djupt, nära botten där det var 14 meter djupt. Det kan förstås bero på det trista, regniga och kalla vädret.
Bästa fiskesättet var nog båtpimpel med kopparblänke med en brun relativt stor myshka ca 20 cm under blänket. Fast jag fick mina fiskar på en brun/orange Mosari agnad med metmask. Det betet tog faktiskt största fisken för dagen - en båge på 2675 g. Största rödingen vägde faktiskt hela 1975 g. Den firren lyckades Roger lura upp på en brun Umemyshka XL fiskad under en kopparfärgad Titicaca.

Rödingarna kämpade riktigt bra , men regnbågarna var nog ändå tuffare.Vi envisades med fisket till klockan fyra, men fiskelyckan på eftermiddagen var rätt skral.

090915 Lasse

 


Tillbaka