Vy

Kikmete.se

Recept



Rosor av fisk

Vissa gånger känner man sig extra fjollig ...


Så här gör du:

Ta fram 2 fiskfiléer. Den ena ska var av någon firre med rött kött, t ex lax eller öring, och den andra ska vara av sik. Grava den röda filén som vanligt, typ så här, fast skippa kryddblandningen. Grava sikfilén enligt receptet för rabarbergravad sik . Om man kryddar båda fiskfilérna blir rätten en riktig karusell av olika smaker. Därför kryddar man bara siken. Rabarbern i receptet kan man ersätta med något annat syrligt, t ex havtornsaft eller kanske passionsfrukt.
Skär filéerna i väldigt tunna skivor och snurra ihop dem till en blomma enligt fotot nedan. Varva med olika färger.

Såsen

Det här behöver du:

3 msk starksenap
1 msk socker
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk rödvinsvinäger
1 dl dill
1 dl rapsolja

Gör så här:

Vispa ihop alla ingredienser förutom oljan och dillen. Droppa i olja medan du vispar. Lite i taget. Vispa tills såsen blir ordentligt tjock. Tillsätt dillen.



Det blir faktiskt rätt snyggt!

Något vin funkar nog inte ihop med anrättningen. Öl med en tillhörande nubbe gör sig mycket bättre.
091213 Lasse

 

Tillbaka