Webshop startsida


Tillbaka ett steg
                                 
Ultimabborren
Finns (än så länge) bara i en storlek

Jag förstår att det är många som blir fundersamma över att jag måste ta fram ytterligare en mormyska för abborre. Är det verkligen nödvändigt? Blir jag aldrig nöjd?
En rimlig fråga.
Svaret är nog att jag kommer att bli nöjd först då jag hamnar i graven. Tills den dagen försöker jag lista ut fiskebeten som fungerar bättre än de som finns tillgängliga.
Den här gången har jag försökt lösa två tre olika saker som jag inte varit nöjd med då det gäller mormyskor för abborrfiske.

Problem 1 är förstås att man tappar många abborrar på avlånga mormyskor försedda med krokar som har krokspetsen parallellt med krokskaftet. Dvs. en sedvanlig rak krok.
Och missförstå mig rätt nu. Nu pratar jag inte om tusenbröder till abborrar. Utan tjocka, granna fiskar som man måste drilla trötta innan man törs leda in dem i pimpelhålet.
De har en ovana att kliva av mitt i det roliga.

Problem 2 är att få krokspetsen i en exakt rätt vinkel och så pass långt ut bakåt att den når lite mjukare delar av abborrkäften att gräva in sig i. Och som därmed löser delar av Problem 1.

Problem 3 heter finlir. Jag använder mig av tunna linor vid mormyskafiske. Anledningen till det är att - man får mer fisk.

Så enkelt är det.
En tunn lina sträcker sig bättre och vidarebefordrar alla de konstnärliga darrningarna från spötoppen ända ner till mormyskan. En tjock lina som mest liknar en spiralfjäder får alla rörelserna försvinna i världsalltet.
Dessutom kan fisken skygga för lina. Om inte annat så fungerar linan aldrig som lockblänke.
Men att dra fast en trubbig krok i käften på storabbar´n med mjukt spötopp försedd med nappindikator och med en lina som närmast liknar ett hårstrå - är inte lätt.
Det kan rent av upplevas som ett problem (läs - det fungerar först då det blivit ordentliga pimpelisar i helvetet).

Förutom allt det där jag skrivit ovan så ska en abborrmormyska inte röra sig för yvigt, se ut som en fiskgli eller annat mumsigt och listan över specifikationerna för en bra mormyska kan göras precis hur lång som helst ...
Det är också möjligt att Ultimabborren fungerar för andra fiskarter. Kanske rent av troligt.

Jag tror att Ultimabborren är ett långt kliv framåt i möjliggörandet av goda abborrfångster. Kroken på den är den finaste och också mest troligt den dyraste som använts i en mormyska.

Den är jag mycket nöjd med.
 
 
Ultimabborren stl 1