Vy

Kikmete.se

Recept



Torsk med Rödbetor

Jo - jag vet. Hälsokost igen. Men jag lovar att det smakar bra!


Det här behöver du:

Till fisken
Ryggfilé av torsk
Smör
Salt

Till såsen
Creme fraiche
Färsk pepparrot
Citron
Salt
Peppar

Därutöver behöver du ett gäng hela rödbetor.

Gör så här:

Tvätta rödbetorna och koka dem tills de är mjuka. Utan att skala dem före. Om man skalar dem före kokning så tappar de färg.
Skalandet sköter man efteråt enklast genom att först kapa betorna både upp- och nertill och sedan pressa med fingrarna och liksom trycka av skalet på dem.
Tärna dem sedan i lagom klyftor.

Riv en försvarlig mängd pepparrot och blanda i creme fraichen. Blanda i pepparroten i omgångar och smaka emellanåt. Såsen ska ha en mild smak av pepparrot. Släng i lite citronjuice och en aning salt och peppar.

Stek fisken i mycket (skirat)smör på en ganska het stekpanna bara på en sida. Stek ovansidan av fiskbiten med smör genom att ösa på smör med en sked. Syftet med det är att hålla fiskbiten hel. Försöker du vända en torskbit på en stekpanna kommer den att falla sönder i småbitar.


Så här gör man:




Lite udda, men välsmakande kombination.

111020 Lasse

 

Tillbaka