Vy

Kikmete.se

Recept



Pasta med musslor

Det här är nog det godaste jag vet - mat blir inte bättre!


Det här behöver du:

Svart pasta (färgad med bläckfiskbläck)
Färska blåmusslor med skal (är godast), gröna frysta är OK!                                 
Persilja
Schalottenlök
Vitlök
Fiskfond
Smör
Olivolja
Vittvin (riktigt torrt)

Gör så här:
Fräs löken och vitlöken i smör och olivolja i en djup stekpanna. Häll i ordentligt med vittvin (3-5 dl) beroende på mängden musslor. Häll i lite fiskfond. Låt vätskan koka upp och släng i de rengjorda musslorna. Koka i ett par minuter. I samma veva slänger du i pastan i kokande vatten och kokar den under halva tillagningstiden av vad som står på förpackningen. Lyft bort musslorna från pannan och lägg ned pastan i stekpannan istället. Tillsätt rejält med persilja. Tanken är att man kokar pastan klar i musselkoket. Då pastan är klar lyfter du musslorna tillbaks i stekpannan och rör om.
Servera genast på uppvärmda tallrikar med stora bitar baguett. Och vittvin. Mycket vittvin.



Kalas!

090103 Lasse

 

Tillbaka