Vy

Kikmete.se

Recept



Laxpytt

Enkel men väldigt god maträtt som gör sig bra även vid middagsbordet.

Det här behöver du:

Till pytt i pannan
(mängderna får du lista ut själv)
File´ (skinn o benfri) av öring, lax eller röding
Potatis
Trattkantareller (vanliga kantareller duger också till)
Vispgrädde
Smör
Salt
Vitpeppar

Till Såsen
1 dl löj/sikrom
2 dl creme fraiche
1 lagom stor rödlök (hackad)
Dill

Så här gör du:
Börja med såsen. Rör ihop ingredienserna  och ställ skålen i frysen. Tanken är att såsen ska vara något tjockare i konsistensen än mjukglass. Kolla emellanåt så att den inte fryser till en klump.

Tärna potatisen och stek den i smör i en stekpanna tills potatisen börjar mjukna. Tärna och stek fisken och svampen. Trattisarna kan vara hela men kantarellerna får man nog hacka (lite grann). Blanda samman allt i en panna och tillsätt grädden. Låt småputtra typ 10 minuter. Under tiden kan du fixa till en liten grönsallad.

Lägga upp:

Lägg en hög med pytten mitt på tallriken och toppa med en matsked sås. Lägg lite grönsallad bredvid.
Du kommer att få godkänt med råge.

Så här kan det se ut:
Laxpytt
090212 Lasse

 

Tillbaka