Kikmete.se
Recept
Havtornskryddad havsöring
Mycket hav var det här ...
Så här gör du:
Filéa öringen benfri.
Strö över salt (ganska ordentligt), lite peppar och rikligt med havtornskrydda. Håll utkik efter kryddan på mässor (Nolia).
Vackert!
Ställ fisken i kylen i några timmar.
Gör i ordning ett foliepaket med potatisklyftor, plommontomater och charlottenlök. Släng i några smörklickar, salt, peppar och en bunt med timjam. Några droppar vittvin kan förhöja det hela.
Ställ paketet i grillen under lock. Försök se till att det inte blir alltför hett genom att justera draget.
Efter ca 30 minuter bör pären ha mjuknat, så att du kan börja halstra fisken.
Vätskan som uppenbarar sig på botten på foliepaketet kan du med fördel använda som sås till anrättningen.
Resultatet borde ha blivit nåt sånt här ...
090630 Lasse