Vy

Kikmete.se

Recept



Grillrökt röding

Det går med fördel att använda andra (feta) fiskarter till receptet; typ lax, kanadick eller öring.


Det här behöver du:

Till fisken
Rödingfilé (benfri) i lagom portionsbitar
Rapsolja
Salt
Peppar
Cayennepeppar

Till potatisen
Pären
Svamp (typ Karljohan)
Vitlök
Timjam
Smör
Salt
Peppar

Till chutneyn
1 dl socker
1 dl vittvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
1 hackad lök
1 äpple i tärningar
2 dl lingon
1 dl kycklingbuljong
En skvätt Tabasco



Så här gör du:

Börja med chutneyn. Koka ihop alla ingredienserna tills de börjar få lite grötig konsistens.

Sedan tar du an pären. Dela potatisarna i halvor. Släng ner dem i en foliepaket som du har gjort i ordning av dubbelvikt grillfolie. Förresten - släng dit svampen också, följt av timjam, smör, salt och peppar.  Samla ihop glöden i grillen på en sida och ställ potatispaketet på motsatt sida. Stäng locket på grillen och försök se till att det inte blir för varmt i grillen genom att justera draget. Potatisen behöver drygt 20 minuter för att bli klara.

Då potatisarna är klara ställer du dem åt sidan och slänger in ett par vedklabbar av al och lite kvistar från en svartvinbärsbuske i grillen så att det ryker lite grann. Ställ fiskbitarna med skinnsidan ner på grillgallret (eller en fiffig teflonkorg som på fotot) och stäng locket.
 
Fisken blir klar på 5-10 min. 



Så här kan det se ut:

090618 Lasse

 

Tillbaka