Vy

Kikmete.se

Recept



Gorgonzola, murklor och öring

Riktig goda grejor ...


Fisken:

Benlös filé av riktigt god öring, 4 cm bred  bit/portion. Skär upp bitarna enligt fotot.



Rör ihop ca 25 g gorgonzola/portion med hackad gräslök och persilja. Salta fisken lite lätt och stoppa in fyllningen i skåran du skurit i bitarna. Pensla bitarna med lite olja och in i ugnen med dem för 10 minuter och 200° C.

Såsen

Det här behöver du:

1 näve finhackade murklor (se till att de är förvällda ordentligt - annars kan måltiden bli din sista...)
2 schalottenlökar
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 msk vetemjöl
Smör
3 dl vispgrädde
Lite salt och peppar

Gör så här:

Stek murklorna och löken i smör. Strö på mjölet. Stek lite till. Ös på grädden och smula ner buljongtärningen och smaka av med salt och peppar. Koka såsen tills den har fått enlagom konsistens.


Riktig mat!

Pressad potatis fungerar bra till rätten.

En väl kyld vittvin slinker lätt ner med firren. T ex en Catarratto från Sicilien.
100321 Lasse

 

Tillbaka