Vy

Kikmete.se

Småroligt


Inför den kommande flugfiskesäsongen ...

Himmeln?

En ålderstigen flugfiskare fick ett totalstopp i pumpen, avled och vaknade sedan upp mitt i fågelkvitter och bredvid en riktigt fin å, där öringarna vakade för fullt. Platsen var rent magiskt, helt fulländat flugfiskeställe med varierande ström och djup samt stora stenar som stack upp lite här och var. Och som fisken vakade.

Efter en stund fick han besök av en belevad gentleman som ville att han skulle följa med och välja sig en fiskeutrustning.
I ett spöställ stod det ett antal färdigriggade flugspön och det var inte vilka flugspön som helst. Fjäderlätta och välbalanserade var de. Riktigt fina doningar.
Flugfiskaren fick nästan ångest inför att han måste besluta sig för en utrustning, men slutligen hittade han ett spö som han bara hade kunnat drömma om i sitt jordeliv.
Sedan sade gentlemannen att det var fritt fram att börja fiska, dessutom behövde han inte oroa sig för några fångstbegränsningar. Det var bara att fiska.

Med nästan skakiga ben tog sig flugfiskaren ner till ån och vadade ut. Trots sin iver fick han iväg flugan en liten bit ...  och det small på en öring på 1,5 kg direkt. Nästan yr av lycka drillade han upp öringen, beundrade den vackra och välproportionerade fisken en stund innan han släppte tillbaks den. På andra kastet fick han en exakt likadan öring på 1,5 kg. Och på den tredje kastet, och fjärde och så fortsatte det ...

Efter ett tag började han bli lite less på öringarna. Han tog en paus vid strandkanten och berömde ån till gentlemannen som nyfiket hade betraktat hans fiske. Sedan undrade han ifall det fanns några andra fiskeställen här i himmeln.
"Vadå himmeln!?" ,undrade gentlemannen, "Nu tar du bara upp spöet och pallrar dig ner till ån och fortsätter med fisket"!!

090505 Lasse
   

 

 

 


Tillbaka