Vy

Kikmete.se

Recept



Förrätt på torsk
À la Lasse 


Det här behöver du:

Ryggfilé av torsk
Lök
Balsamvinäger (äkta dvs. en tjockflytande balsmavinäger)
Mandelspån
Skirat smör till stekning
Salt och peppar

Gör så här:

Skär löken i ringar och stek den gyllenbrun i smör. Salta och peppra.
Kapa ca 4 cm tjocka bitar av torskfilén. De ska vara torra och hålla rumstemperatur. Jag brukar lägga bitarna på hushållspapper som drar ut fukt ur dem.
Bryn bitarna i skirat smör. Där får man vara lite försiktig så att bitarna inte smulas sönder. Rör dem inte i onödan. Salta och peppra.
Bryn mandelspånet lite lätt i en torr stekpanna.

Montage

Lägg en hög med lök i mitten på tallriken med torskbitarna ovanpå. Dra ett par "strängar" balsamvinäger över anrättningen och dekorera med mandelspån.

Det kan se ut så här:


En hemskt enkel, men ack så god förrätt.
  
101017 Lasse

 

Tillbaka