Testfiske i Jomarkstjärn 240126

länk till facebook

Än så länge har jag inte fått eller hittat på någon bra namn till den nya lurviga mormyskan. Men den fungerar faktiskt väldigt bra. Idag försökte jag verkligen kolla krokningsegenskaperna och rent av lät fisken sprattla i pimpelhålet i kort lina, gav fisken löslina och drillade oförsiktigt, men i och med att kroken är så fin så gick den genom brosket i käften på firrarna. Gör kroken det så lossnar fisken sällan.
Så direkt då jag kommer på ett bra namn på underverket så tar jag med den i webbshopen. Det är den värt.

Några tips för regnbågsfisket så här under midvintern!
Regnbågen gillar skrälliga färger typ fluo-orange, fluogult och fluopink. Jag brukar oftast börja fisket med fluogult och för det mesta behöver jag inte testa andra färger. Gula mormyskor går bra i ihop med grön eller blå blink. Och då det gäller styrkan på blinkandet är det hellre så att lite halvsvagt är bättre än riktigt starkt lyskraft.
De här är fina: https://z-aim.com/z-aim/blinkpirk-z-aim-trigger-gron-3x27mm-med-o-ringar/

Sedan är det viktigt med agn också. All ära åt maggots, men en liten bit av räka kombinerad med en smula powerbait i en fluofärg (pink) slår det mesta.

Det finns ytterligare en sak man ska tänka på då man fiskar regnbåge. Yviga eller snabba lockryck skrämmer nog mer än lockar. Jag brukar fiska med glesa små gungande rörelser förenat med lååånga pauser.

Trevlig helg!
240126 lasse

Tillbaka