En ny mormyska!
Jag har laborerat med att ta fram en ny mormyskamodell i stuk som den gamla hederliga Siipikirppu från Kuusamo. Alltså en mormyska med "vingar" i garn/hårmaterial. En sådan mormyska blir lite av en mellanting mellan en fluga och en mormyska och kan fiska riktigt bra emellanåt. Jag tror inte att det är bara det lurviga utseendet, men också det att den faller lite mer svävande genom vattnet. Det kan hända att den rör sig lite annorlunda i vattnet på andra sätt också om man jämför den med en mormyska med slät kropp.
Nåväl.
Jag har gjort flera försök i temat, men jag har inte fått till någon modell som krokar fisken bra. Det har blivit irriterande många fiskar som har kunnat skaka sig lös vid drillning eller att de inte har fastnat ens från början.
Och så vill jag inte ha det.

Problemet blir ju svårlöst tills man förstår vad det hela sitter i. Och nu vill jag inte avslöja mina stora hemligheter utan konstaterar bara att jag har fått fram en mormyska som krokar bra. Delvis av den anledningen att den har den absolut bästa kroken som jag har sett, men att jag också lyckades få till vinklarna, avstånden mellan de olika delarna och formen så att det hela "klickade" till.
Nu försöker jag att hitta ett bra namn på skapelsen.
Det är inte lätt det heller. Jag kan avslöja att jag hatar svengelska häftiga namn på prylar ... Det ska vara nåt som är mer naturnära och på något nordiskt språk.
Hmm?
Återkommer om namnet.

så här ser den ut


Jag har använt spegel som underlag för fotot för att man ska kunna se undersidan på mormyskorna också.

Mormyskan finns i 10 olika färger och priset blir 70,-/st. Alltså-lite av en lyxvariant till mormyska. Min erfarenhet av kroken är den att jag skulle vilja kalla den för rostfri. Jag har använt kroken nu i ett par år till olika ändamål och hittills har jag inte sett en rostfläck på dem. Och utan att överdriva så är den stadig. Väldigt stadig.

lasse 240115

Tillbaka