Utemässan 230526-28

Dagen innan var jag framme i mässområdet i Lycksele och kollade på platsen jag blivit anvisad.
Nja.
I och för sig var platsen nära vattnet och det var bra.
Men backen lutade så pass mycket att jag skulle aldrig kunna smacka upp testbassängen där.
Några telefonsamtal senare hade jag en plats på en plan gräsmatta med sjön ändå inom sådant avstånd att jag skulle kunna fylla bassängen med hjälp av en sänkbar pump.

Medan pumpen fyllde bassängen monterade jag upp mässtältet, men förstod ganska snabbt att ifall jag skulle bygga upp väggarna också skulle jag få söka igen tältet någonstans kring Granön på morgonen.
Det blåste lite väl bra.
Men som en sann scout så hade jag linor, skruvdragare och lååånga träskruvar i packningen så efter en stund satt tältramen med taket på förankrad i marken så pass att det skulle behövas en orkan för att slita lös den.


Fint läge!

Nästa morgon skyndade jag mig iväg för att hinna få ihop montern. Och faktiskt ca 2 minuter före utsatt tid var jag klar.För att det här var egentligen första lite större mässa jag deltagit så gav jag mig beteyget VG för monterbygget.
Vattnet i sjön var rent av gulbrunt, men klortabletterna jag slängde i fick vattnet att se hyfsat rent ut.

Testbassängen hade jag med mig för att kunna visa hur mina wobblers simmar istället för att behöva förklara så djävulskt.
Det samlade faktiskt hemskt många nyfikna.

Själva mässan tycker jag gick riktigt bra. Det blev väldigt mycket fiskesnack under de 3 dagarna mässan varade. I inlandet är nog mer eller mindre allihopa intresserade av jakt och fiske, så det fanns gott om likasinnade människor där som var hemsket intresserade av nya sätt att lura stackars öringar på.
Och den ena trevligare än den andra.
Sånt gillar jag!

Så jag sålde faktiskt riktigt många Irrblosset till öringsjägare. Så småningom får jag kanske lite feedback hur det har gått.

Pixie växer snabbt!
Vi är ute i skogen 2 ggr/dag med Pixie. Inga långa turer, men så pass långt att hon ska börja vänja sig med att gå i skogen. Hittills har vi träffat några tjädrar, en mård och en grupp på 3 älgar. Mården och älgarna betraktade hon bara tyst från håll utan att vilja gå närmare, men fåglarna verkade mer intressanta. Det enda ståndskallet vi haft hittills var på en hackspett som levde om i en torraka.
Lite overkligt att fågeljakten börjar redan om 3 månader. Och då ska hon redan vara så pass stor att hon börjar jaga.
Vi får väl se.

230606 lasse