Irrblosset

Jag har fått många frågor angående om det inte gick att få fram en wobbler som går livligt i sakta fart. Alltså i samma fart som man brukar hålla då man trollar med betesfisk.
Intressant problem!
Allt emellanåt har jag lagt ner lite energi i att lösa problemet. Men det där är inte lätt. Fast om det vore lätt så skulle det krylla av sådana beten i butikshyllorna. Det finns en del wobblers som går att fiska med i en så låg fart, men det här med livligheten saknas ganska totalt.

Jag ska inte hävda att jag kommit i mål än så länge, men jag har fått fram en wobbler som funkar riktigt bra i lite dryga 3 km/h.

Wobblern går under arbetsnamnet Irrblosset och har samma kroppsform som Trolli av rent praktiska skäl. Istället för att göra en helt ny modell är det mycket lättare och också billigare att laborera med en modell som jag behärskar. Än så länge har jag bara gjort den i 10 cm längd, men ifall jag får till funktionerna som jag vill så kommer jag att göra den också i 13 cm. Jag tror att de flesta som begriper sig på wobblers ser på vinkeln av nosskeden att den dyker rätt djupt.
Helt rätt tänkt i så fall! Den hamnar lätt på ca 2,5 meter.
Jag vill behålla lite av mina hemligheter för mig själv - så jag kommer inte gå in i tankarna kring utformningen av betet och varför den ena eller andra detaljer ser ut som de gör.

Men här kommer en liten film om hur de rör sig på jobbet

Jag har skickat några exemplar till folk lite varstans i norrland för testfiske och de verkar fungera rätt bra. Dock kanske inte i riktigt i farter kring 1 knop som ursprungliga tanken var.
Men de fångar fisk!


Så jag laborerar vidare. Det känns som om jag är på rätt spår.
Eventuellt, kanske, möjligen ...

221005 lasse