Rovögern 220704

Och nu har sommaren stuckit åter iväg åt söderut och lämnat oss med regn och rusk. Idag skulle jag äntligen fått börja skruva fast trallbrädor i mitt trädgårdsdamm kombinerad med grillplats - bygget som jag har hållit på med under flera veckor nu.
Det låter sig inte göras i hällregn. Så istället satte jag mig ner vid datorn och tänkte summera sommaren.

Under sommaren har jag hunnit med rätt mycket fiske. Istället för att skriva på hemsidan har jag öppnat ett konto på Facebook  och skrivit där.
Det är så mycket enklare att skriva saker där då man är på resande fot.
Ni som är intresserade hittar mig genom att söka på Lasse Aarnipuro. Släng in en vänförfrågan med ett meddelande att du brukar följa kikmete.se så godkänner jag förfrågan.

Nåväl. Nu under de närmsta dagarna har jag tänkt att skriva ikapp här på hemsidan också.

För att kunna hänge mig för fiske hade jag satt upp ett mål.
Bygga en ny hundgård.
Sådant kan låta enkelt, men där blir man grundlurad. Det är ett rätt stort arbete ifall man gör det ordentligt. Jag ville bygga den så att den skulle hålla, vara praktisk och utgöra en bra miljö för hunden att vistas i.
Så här blev den

Den blev ungefär 100 kvm stort. Som underlaget valde jag grus och stenplattor. Grus håller sig torr och hygienisk i och med regnvattnet rinner igenom den och spolar rent. Dessutom härdar den tassarna och slipar ned klorna på hunden. Den märkliga "verandan" tycker jag blev en fin detalj. Den stora rönnen i mitten av den skänker en skugga och då hundkojan står en bit upp från backen så håller den sig torrare. En hundkoja direkt på marken vill det gärna bli mögel i. Dessutom finns det golvvärme i den som torkar den ytterligare. Hundar gillar också ofta att ligga lite högre upp där de har bättre utsikt.
Jag tycker att den blev fin.

Jag hade en rolig fisketur på havet. Jag har laborerat rätt mycket med utlösare till planerboards. Till slut hade jag fått ett gäng färdiga och ville förstås ut och testa dem. Från början blåste de alldeles för mycket för att det skulle gå att börja med så invecklat fiske. istället fiskade jag på sedvanliga sättet utan att känna en fisk.
Mot senkvällen mojnade vinden något.

På fotot ser det kavlugnt ut, men jag tror att jag tog fotot först efter jag slutade fiska.
Att styra båt och greja med spön och planerboards är inte lätt. Men jag ville så hemskt gärna testa mina nya utlösare att jag kämpade på. Och innan jag hade fått ut det tredje spöet av de 6 som jag tänkt fiska med högg den första öringen.
Alltså att styra båt och syssla med fiskeutrustning samtidigt är svårt. Men att blanda in en fisk och en kamera utöver allt annat.
Det var ett #%&&/¤#TV55#%&!!!


Men jag lyckades att knäppa några foton. Och körde inte upp båten på grund. Och fick inte värre trassel än sedvanligt.
OCH FICK 6 ÖRINGAR!

Det är nåt magiskt att fiska havsöring med planerboards. Men det är också svårt. Väldigt svårt. Särskilt då det blåser.
Men effektivt. Och roligt.
Det tog flera timmar på kvällen innan jag kunde somna. Så pass stressad blev jag av det hela.


220914 lasse