Rovögern 220313


Fantastiskt väder!

Jag tog en riktig långpromenad på ett par mil med hundvalpen. Det är sällan så fina förutsättningar för en promenad som det var idag. Under natten hade alla skoterspår frusit till hård skorpa så att det kändes som om man skulle gå på en asfalterad väg. Längre ut mot Tavastudden behövde vi inte ens följa skoterspåren utan blivädret vi haft nu i slutet hade tinat upp snön nästan helt.
Riktigt trevligt!

Sävaråmynning!

På vägen träffade vi rätt många likasinnade som tagit sig ut i friska luften. Jag kom överens med en relativt ny Rovögersbo om att jag visar honom en bra skoterled till Skeppsvik. Leden går mestadels genom skogen så att man slipper köra genom mynningsområdet. Där kan isarna vara rätt så lömska.

Väl framme i Skeppsvik såg jag en klunga fiskare som höll på att dra upp abborrar. Sådant vill man förstås kolla närmare på ...
Väl framme förstod jag att det var frågan om bekanta ansikten och samtidigt fick vi se hu Richard drog upp en riktig praktabborre!
Fisken vägde nästan 1,5 kg!!!


Fiiin fisk!

Huggperioden var tyvärr så gott som över då vi kom igång med fisket. Isen är fortfarande väldigt tjock så än är det nog lite för tidigt abborrfiske.
Men tydligen inte helt omöjligt.
I alla fall inte för Richard ...

220313 lasse