Rovögern 220221

Vädret hemma på gården var helt ok. Kanske 6 minusgrader och lugnt.


Vid Tavasten blåste det så pass mycket att jag fick tänka mig för så att inte vinden fick tag på liggunderlaget och se efter att inte snön kunde dreva in i ryggsäcken.
Riktigt skitväder! 

Väl framme märkte jag att på de vanliga fiskeställen var det alldeles för djupt i och med att vattenståndet låg på +50cm. Jag provade borra mig inåt mot land, men lyckades inte hitta någon fisk. Jag orkade inte leta så länge heller utan gav upp ganska snabbt.
Det är fördelen med att fiska på hemmaplan. Passar det inte så tar det bara en kvart hem till kaffekannan.

Det positiva var det att det nu ligger is också på östra sidan om Tavastudden. Isen är inte direkt tjock. Det finns kanske 5 cm kärnis så man bör tänka sig för var man kör med skotern och sätter stövlarna. Med lite otur kan man hitta ett område med bara snömos på vattnet.
I flera pimpelhål så märkte jag att det fanns tjockt med issörja under isen. Kanske rent av 20-30cm tjockt.
Sådant brukar inte förbättra fisket.


Den nya Sikdroppen!

I våras började jag försöket med att ta fram en ny modell av Sikdroppen. Sikdroppen har ju länge varit favoriten för kustsiken för mig. Problemet med mormyskan, särskilt i stl S, har varit den lilla kroken. De vanliga havssikarna på några hekto har det inte varit några problem med att lyfta upp, men direkt då sikarna börjar väga 6-7 hg och mer så är det många fiskar som slitit sig från den lilla kroken.
Dessutom är det svårt att undvika att någon öring eller storharr fattar tycke på mormyskan. Sånt slutar sällan bra.

Eftersom kroken på Ultimabborren visade sig helt överlägset alla andra krokar jag testat hittills så väcktes tanken på att försöka ta fram Sikdroppen med samma krok.
Genom att ändra och förstora mormyskakroppen något så har jag nu en ny och bättre mormyska för kustfisket.
Kroken är minst sagt bra. Och dessutom verkar den inte rosta lika lätt än vanliga krokar. Den är tillverkad av bättre metall helt enkelt.

Så - snart finns den i webbutiken under namnet Ultimasiken i ca 60 olika kulörer.
Vem vet. Den kanske duger till att pimpla också annat än bara kustsikar.

220221 lasse
Tillbaka