Kroktest


Tar det roliga aldrig slut!

Mitt förråd av krokar till hela serien av Draggen börjar tryta. Och företaget jag köpt krokarna från har försvunnit från marknaden.
Så allt emellanåt då jag hittat en möjlig ersättare har jag riggat igång testutrustningen och snart kunnat konstatera att jag återigen hittat en medioker krok. Sådana finns det gott om.

Men nu hittade jag faktiskt en riktigt läcker skapelse som matchade den gamla kroken utseendemässigt. Jag brukar också kolla hur lika krokarna är varandra i frågan om hulling, spetsen, skärpan och andra detaljer. Är krokarna väldigt lika så brukar det tala gott om kvalitén.
Men i slutänden får testriggen berätta om vad den anser om kroken.
Den får alltid sista ordet.

Den här gången blev jag överraskad.
I samma storlek som kroken på Draggen 2.0 och 3.0 så klarade den nya kroken 3,5 kilo mer i belastning.
Jag trodde inte mina ögon först, men efter flera tester var jag övertygad. Krokarna betedde sig exakt likadant i testet och skillnaderna mellan krokindivider var små. Inte en krok gick av i testet! Alla böjdes raka på identiskt sätt.
Den här kroken är fin.
Tyvärr så kostar den förstås mer än den gamla kroken, men det struntar jag fullkomligt i.
Vem bryr sig.

Jag kommer att gå över till den nya kroken successivt alltefrsom kroklagret töms av den gamla kroken.


Av samma fabrikat, fast i en annan serie, fann jag dessutom en krok som jag sökt länge på. Den är en tunnare och mindre version av kroken till Draggen-serien.
Så snart kommer jag att börja fila till en lillbrorsa till Draggen 3.0 eller någon annan liknande pytteliten mormyska med en tunn och diskret, men stentuff krok. Den klarade 4,5 kilos drag i testriggen.
Det räcker.

Fjällknäckaren har redan fått en ny krok. Den nya kroken är mycket starkare än den förra som klarade exakt hur mycket belastning som helst.
Heh heh.

Det fanns också andra intressanta krokar från samma tillverkare. Jag funderar redan på att ta fram någon/några mormyskor för tafspirk. Eller en mormyska som går att agna med fjädermyggslarver. Typ i tävlingstuk mao.
Jo - oförbättrelig var ordet.
 
210305 lasseTillbaka