Wobblers!

Att säga att jag "jobbat hårt" med wobblersnideriet på sistone är ingen direkt överdrift.
Jävlar vad jag har legat i.

Men allt slit börjar ge resultat också.
Under de närmaste dagarna kan jag börja leverera wobblers till de som ligger på kölista. Därutöver har jag redan levererat lite wobblers till Blixtsport och nästa vecka kommer det att finnas fler färger tillgängligt där. Cykel och Fiske i Skellefteå kommer också ha ett litet sortiment av wobblers i slutet av nästa vecka.
Om allt går som jag har tänkt. Alltså - Kanske.

Än så länge har jag inte listat riktigt ut det här med försäljningen av wobblers i webbutiken. Det är inte så lätt som man tror.
Men inom några dagar går det att beställa wobblers där också.

Sedan lite mer glädjande nyheter!!

Jag har länge försökt att få fram en wobbler i 13cm långd som går väldigt högt i vattnet och som SAMTIDIGT har en varierande och livlig simrörelse. En svår kombination som jag grubblat på hemskt länge.
I förrgår föll alla bitar på plats och lite senare stod jag vid bryggan och fick skåda på det välsimmande underverket.

Jag är nästan, ganska, någorlunda helt säker på att jag lyckats den här gången. Det såg väldigt bra ut.
Jag bedömer djupgåendet till ca 50cm i fart på drygt 6 km/h och lång släplina av 0,45 nylon.
Igår tillverkade jag en liten testserie på ett tiotal wobblers och då stormen mojnar så kan jag kolla om ide´n verkligen fungerar eller om det bara var en lycklig slump att testwobblern simmade så fint.
Att bestämma djupgåendet exakt är svårare för det behövs att man släpar wobblers som vid praktiskt fiske i så grunt vatten att man får bottenkontakt med dem.
Ganska svårt i praktiken och kan kosta både propeller och wobblers.

Men om det hela går vägen så kommer jag att ta fram en och samma wobbler i 3 olika utföranden. Alltså en som går högt i vattnet, en på ca 1,5 meters djup och en som dyker ner till ca 3 meter.
Så har jag tänkt.

För att komplicera sakerna ytterligare har jag börjat laborera med en wobbler för fiske i väldigt låg fart. En sådan wobbler har sin användnigsområde också.
Jag tror att jag vet hur en sådan ska röra sig och har en liten aning om hur den ska konstrueras. Men det är en bra bit kvar till en färdig wobbler.

Lax/öringswobblern har fått sin form klar och jag har ca 500 färdiga kroppar i verkstaden. Och nu börjar jobbet med att hitta rätt balans/nossked/kroktackel/ytbehandling och fan och hans moster.

Jo-det är rätt mycket nu. Ett par gånger har jag varit och släpat wobblers i närområdet, men resultatet har uteblivit.
En konstig vår i år.

Men det tar sig säkert.

210527 lasseTillbaka