Kallrök
Just det!
Det är egentligen ett kylskåpsjävel som jag placerat
mitt under frånluftsventilen i kylrummet. Genom att jag skurit
bort en bit av dörrtätninglisten både uppe och nere
så får skåpet ett lite ventilation.
Röken i skåpet får jag med den här apparaten. Den
utvecklar lite lagomt med rök utan att för den skull
värma upp skåpet nämnvärt. Den lilla
värmeutvecklingen orkar kylskåpet motverka. Jag brukar
ställa temperaturen på 10 grader då jag röker.
Det enda spånet som fungerar i rökmojängen är
väldigt fint bokspån. Jag brukar också strö
på spån med lite kraftigare smak ovanpå. Det
blir inte så dumt.
Jag bort alla hyllor fån kylskåpet och ersatte dem med ett par galler.
Upphängningen av fisken sköts med snörstumpar med dubbelkrokar.
Jag brukar salta fisken i ett dygn före rökning. Socker
tycker jag inte funkar så bra ihop med röksmaken.
Så bara fisk, slt och röksmak.
Rökning tar ca 4 timmar, och bra blir det.
200628 lasse