Sommarens fiskfest (eller matlagning för hela slanten ...)
De senaste sju åren har Heli och jag lagat mat
på Finska Klubbens stuga vid Nydalasjön. Det är på
det sättet vi bidragit till att skaffa medel för
föreningens verksamhet.
En riktig ädel välgärning med andra ord. Eller om
man ska prata sanning så är den riktiga orsaken det att vi
gillar att laga mat ...
Nåväl.
Vi har hållit Fiskfesten redan ett flertal gånger och
tillställningen har blivit väldigt omtyckt. Jag har rent av
försökt hitta på olika teman för maten. Till
exempel så bestod middagen en gång av 8 olika arter av
havsfisk tillagade på olika sätt.
Den här gången blev temat "Fisk från Norden". På
menyn stod det halstrad strömming
och lax från Finland, gädda,
sik och röding
från Sverige och torsk från Norge. Nu stod laxen i centrum och blev serverades i form
av laxsoppa, laxpytt, stekta filébitar och ett par olika sorters gravlax.
Gäddan blev till fish&chips med remouladsås
och torsken
serverades på ett klassiskt sätt kokt i kryddbuljong med
tomat/löksallad och kapris-sås.
Att laga flera maträtter till nästan 40 personer är
faktiskt en rejäl utmaning. Vi blev klara med all matlagning ca 10
minuter efter utsatt tid.
Det håller jag som ett bra resultat.
170829
Lasse