Sommarens fiskfest (eller matlagning för hela slanten ...)

De senaste sju åren har Heli och jag lagat mat på Finska Klubbens stuga vid Nydalasjön. Det är på det sättet vi bidragit till att skaffa medel för föreningens verksamhet.
 En riktig ädel välgärning med andra ord. Eller om man ska prata sanning så är den riktiga orsaken det att vi gillar att laga mat ...


Nåväl.

Vi har hållit Fiskfesten redan ett flertal gånger och tillställningen har blivit väldigt omtyckt. Jag har rent av försökt hitta på olika teman för maten. Till exempel så bestod middagen en gång av 8 olika arter av havsfisk tillagade på olika sätt.
Den här gången blev temat "Fisk från Norden". På menyn stod det halstrad strömming

och lax från Finland, gädda, sik och röding


från Sverige och torsk från Norge. Nu stod laxen i centrum och blev serverades i form av laxsoppa, laxpytt, stekta filébitar och ett par olika sorters gravlax.


Gäddan blev till fish&chips med remouladsås


och torsken serverades på ett klassiskt sätt kokt i kryddbuljong med tomat/löksallad och kapris-sås.


Att laga flera maträtter till nästan 40 personer är faktiskt en rejäl utmaning. Vi blev klara med all matlagning ca 10 minuter efter utsatt tid.
Det håller jag som ett bra resultat.

170829
Lasse


Tillbaka