Mars 2015

Mars har varit en rätt slitsam månad. De timmarna jag inte slitit på jobbet har jag monterat utrustning på den nya trollingbåten.
Något fiske har jag bara fått drömma om.
Men nu börjar båtrackarn bli klar - det är kanske 3-4 dagars monteringsjobb kvar och sedan är det dags för lite teståkande i Kvarken innan jag sedan åker mot Vänern för en tid.
Ganska skönt att kunna åka iväg för en obestämd tid, men så blir det nu. Tanken är att jag ska försöka utveckla en ny generation av Speedy som också ska fungera för insjölax och öring i Vänern.
Få se om det går...

Båten fick namnet Rosalita efter Speedy Gonzales mamma. Ni förstår att den nya båten kommer att bli mordern till den nya Speedyn - det är förhoppningen iaf.

Här kommer lite foton på detaljer i Rosalita:


Allt är inte riktigt klart än, men det tar sig.


Djupriggarna blev Scotty longarm med swivelfästen + spöhållare från Lorents marinprodukter


Planerboardrullarna likaså. Targabågen + planermaster kommer från Bonete från Finland.


Batteriladdningen sköts av Ctek-Dual som också sköter solpanelen på 160W. Trollingmotorn är en Honda 8HK med 15A laddström. Hondan styrs med Trollmaster elektrisk styrning för både riktning och hastighet med en fjärrkontroll.

Ekolod/plotter är 2 st Lowrance HDS 7 varav den ena sitter på taket ute på akterdäcket.


Och den andra förstås vid styrplatsen.
Bakom ekolodet syns en liten finess. Utblåset och reglaget hör till en dieselvärmare från Safire (från Finland förstås...)


Finnish hightech! Varför jag valde en Safire är att fast den är större, dyrare och klumpigare än sina tyska konkurrenter så är den sååå mycket bättre.
Den tar mindre ström och är enklare och billigare att serva och laga.
Och den är från Finland...


De två diskreta tryckknapparna ser inte mycket ut i världen. Men de var besvärliga att få på plats. Knapparna styr trimplanen från Lectrotab som var ett rent helvete att få på plats tack vare att akterspegeln på Rosalita är "kurvig". Men nu sitter de på plats och förhoppningsvis hjälper de till att båten går bättre i sidvind.

Det som fortfarande ska monteras in är dubbla länspumpar med länslarm ifall båten skulle råka springa läck. Frugan har lovat att sy överdrag på de nya madrasserna på sängen och soffan. ¨Båten ska få ett par strålkastare på taket.
Jo - listan är fortfarande rätt lång...

Men nu är jag klar för idag och slår över till att fira min 50-års dag.
Fan vad tiden går fort...

15331
Lasse


Tillbaka