Tavasten 140222-24

Ovanligt foto på drillning av en fisk!


För att fira nystarten av webshopen gav jag mig hän åt undervattensfilmande och testande av nya myshkamodeller.
Det gick bra.
Eller rent av - riktigt bra.

Kolla själv!Axplock av maginnehållet på sikarna

De oranga räkorna är nog anledning till varför fisken vill ha knallröda myshkor emellanåt. En fluo-orange myshka är nog egentligen en bra imitation på naturlig föda.
Märkligt nog.

Stundvis var det mycket fisk i farten!
Varning! En långfilm:


Jag har försökt att artbestämma de små fiskynglar som sikarna hade fått i sig, men det är inte det lättaste. Färgen på dem har nog bleknat av syror i sikarnas magar. Formen på dem påminner om lake, så det kanske är frågan om tånglakar fastän jag tycker inte att det stämmer riktigt heller.
Nåväl - sikarna tycker om dem i alla fall.


Den färg och myshka som lockade fram fisken bäst och gav definitivt flest hugg var Sikdroppen S i fluogult med mörka ränder på ryggen. Jag tror att nyckeln var att myshkan var tillräckligt liten och nätt. Med större myshkor fick man knappt fram en fisk.
Knepigt det där.

Det bästa lockblänket - som vanligt - var en liten sik som man inte lät komma åt myshkan. En jagande liten fisk lockar fram sina artfränder. Som förhoppningsvis är större ...


Här kommer en lite rolig filmsnutt om att det här med filmandet inte alltid fungerar helt smärtfritt.

Här ser man hur siken beter sig då de är på hugget. Då glider de bara fram sakta och spanar över området. Och kommer fram till myshkan utan att tveka det minsta.
Men - det ska djävlas också.
Först efter att jag tappat den andra fisken på raken märkte jag att kroken på den lilla myshkan fått sig en smäll och blivit ihoptryckt. Och när jag fick ner en myshka med bättre krok och lyckades att snabbt dra upp ett gäng hyfsade firrar så hade kamerastativet blåst omkull utan att jag märkt det.
Aaargh!

140224
Lasse


Tillbaka