Vy


Ankarsund 091117

Efter att vi på måndagkväll ätit av den sagolika kycklingrytan som kocken lagat, så tuppade vi av i stugan som vi hyrde i stugbyn i Ankarsund.
Det behövdes varken godnattsaga eller vaggsång för att få oss att somna.
Efter helt osannolik 12 timmars sömn, var vi åter upp på benen och styrde båtekipaget mot fiskodlingen i Ankarsund.
Vädergudarna hade nog tänkt att strunta i oss den här gången. Det blåste tämligen hårt och regnade lite emellanåt.
Riktigt skitväder med andra ord.

Det kändes rätt hopplöst. Ska det verkligen gå att få någon fisk i sådant väder. Man skulle kanske försöka hitta något nytt hobby som inte innebär att man måste stå i snålblåsten och hällregnet ute på sjön i november.
T ex att samla på frimärken?
Nåväl - eftersom vi hade tagit oss ut så då måste man ju fiska.
Fisken tyckte nog lika mycket om vädret som vi - de var totalt bortblåsta.

Vi envisades och kastade lite håglöst med våra myshkor. Slutligen fick jag fast en röding på dryga kilot. Missade några hugg. Kocken kände också någon fisk.

Och sedan var huggsexan igång - igen. Vi såg rent av rödingar som simmade under båten och det plaskade fisk upp i ytan runt båten. Tankarna om frimärksamlandet glömdes bort rätt snabbt ...
 
Förutom fina rödingar, med en firre med vikten 2,3 kg på topp, fick vi flera fina regnbågar.
Här är den största av dem. Jag ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på ljudet och den skakiga filmen - det blåste rätt bra. Dessutom var jag ganska frusen ...

Så här såg firren ut. Vikten var på hela 4850 g.

Kocken ser väldigt nöjd ut!

Pelle på jobbet


Vi fick faktiskt ett flertal firrar på en helt oagnad Pelle. Det var kocken som kom på att agn inte behövs för han var så frusen att han till slut inte kunde få fingrarna lyda längre. Han började kasta med Pelle utan agn på och fick nästan bättre med fisk då. Snacka om att firrarna i Ankarsund är präglade på pellets.
Efter klockan 12 fanns fisken kvar runt båten, men de slutade helt enkelt att hugga. Vi kände oss ändå tämligen nöjda och började den långa återfärden till Umeå och den väntande bastun hemma.
Vilket fiske!
091118 Lasse

 


Tillbaka