Webshop startsida


Tillbaka ett steg
                                 
Rödinglarven
Finns i 2 storlekar: Rödinglarven och Fjällknäckaren (heh heh)

All ära åt den anrika maggottkroken. Men den har sina nackdelar. Rödingblänket går gärna om maggottkroken vid nedsläppet. Och då finns det alltid en risk att kroken fastnar på linan ovanför blänket. Och då kan det dröja rätt länge mellan nappen.
Och irriterande ofta fastnar inte fisken på kroken. Mest troligt hamnar kroken felvänt i munnen på fisken och glider bara ut vid mothugget. Därför brukar många använda små trekrokar med blyhagel på tafsen mellan blänken. Det funkar hjälpligt.
Men det finns bättre sätt.
Rödinglarven är så pass tung att den sjunker snabbare eller i alla fall någorlunda i takt med blänket på väg mot firrarna. Och krokspetsen är alltid vinklad uppåt mot överkäken på rödingen.
Den krokar fisken med en bättre precision helt enkelt.
Så är tanken och det fungerar rätt bra.

Fjällknäckaren är gjord med tanke på de storröding-öringvatten som faktiskt finns kvar i fjällvärlden. Ska du iväg på en guidad tur till en sådan sjö där största problemet är att få fiskeprylarna att palla för fiskarna - så är det här något att ha med i bakfickan.
Kroken på Fjällknäckaren kommer att hålla för en hysterisk hälleflundra.
Allt annat i din fiskeutrustning och anatomin i storfisken kommer att brista, rivas sönder och knäckas, men kroken kommer att stå pall.
En vacker tanke!

 
Rödinglarven           Fjällknäckaren