Vy

Kikmete.se

Recept



Limepeppargravad Öring

Nya smaker


Så här gör du:

Filéa öringen benfri.
Ta en plastburk typ lunchlåda och strö grovsalt på botten på den. Lägg första filén på saltet. Strö över grovsalt och lite socker.
Gör i ordning filé nummer två på samma sätt och lägg den över den första filén. Strö över med lite salt.
Stäng locket och lägg burken i kylen.
Efter 24 timmar tar du upp filéerna och gör dem rena. Tvätta också rent plastburken och lägg tillbaka filéerna. Strö över Santa Maria Lime Pepper kryddblandning (finns på vanliga mataffärer). Ganska rejält. Samt ordentligt med hackad dill. In i kylen för ytterligare ett dygn.
Skär fisken i tunna skivor och servera.

Jag brukar föredra att göra maten från scratch, men vissa gånger hittar man guldkorn bland de färdiglagade också. Lime Pepper är en utav dem.


Rätt snyggt!

090720 Lasse

 

Tillbaka