Vy

Kikmete.se

SmåroligtVägbygge

 

En fiskare gick efter land och kastade sitt drag. Vid en sandstrand såg han en flaska guppa i vattenbrynet. Kapsylen satt fast så av rent nyfikenhet skruvade han upp flaskan för att se vad den innehöll.

Han blev något förvånad då den goda anden tryckte sig ut ur flaskan och tackade honom för frisläppandet.

Som tack för hjälpen skulle han få en önskan uppfylld. I stort sett vad det än gällde.


Efter ett tag kom fiskaren trevande igång med sin önskan. Han hade alltid drömt om att kunna få testa kustfisket i Gotland. Problemet var bara det att han var lite nervöst lagd och tordes inte åka med flygplan. Att åka båt eller färja var också uteslutet. Bara tanken av att sitta ute på sjön instängd i ett fartyg fick panikkänslorna att välla fram.

Det enda transportmedlet som fungerade för honom var en personbil.

Så han önskade att få en bilväg över till Gotland.


Anden funderade på saken en stund och förklarade sedan att det där skulle bli för invecklat. Havet mellan fastlandet och Gotland är djupt och strömt. Tänk bara hur långa pålar man skulle behöva bygga för att stadga upp vägen. Därutöver skulle vägen bli över 8 mil lång. Alltså över havet!

Det där var alldeles för mycket att begära.

Någon måtta fick det vara.


Fiskaren tänkte då en stund till och harklade sig: ”Jag har en annan sak här i livet som jag önskar mig.”


Jag skulle vilja förstå mig på kvinnor. Vad får dem att skratta och gråta? Varför svänger humöret på dem så våldsamt? Varför är de så svåra att leva ihop med? Varför vill de ha uppmärksamhet ena dagen för att sedan snäsa bort en nästa dag.

Vad får dem att ”ticka” helt enkelt.


”Du”, svarade anden, ”den där vägen du pratade om - ville du ha den 2 eller 4 filig?"
 


Tillbaka