Vy

Kikmete.se

SmåroligtStark i tron?

 

Samhällets kyrkoherde och pastor hade tagit med sig en nyexaminerad prästelev med sig ut på en fisketur till sjön mitt i byn. De rodde ut på sjön och ankrade fast båten på ett ställe där kyrkoherden och pastorn alltid brukade få abborre. Efter ett tags metande kom kyrkoherden på att det skulle nog smaka gott med en kopp kaffe. De andra tyckte också att det skulle nog sitta bra.
Kyrkoherden steg upp i båten, klev över relingen och promenerade iväg över sjön mot kyrkan som låg vackert placerad på en liten höjd nära stranden. Prästeleven tittade storögt efter hur kyrkoherden gick på vattnet. Då pastorn inte reagerade synbart på miraklet, ville inte eleven prata om det heller.
Efter en stund kom kyrkoherden tillbaka med muggar och en kaffetermos. Väl inne i båten kom han på att han glömt fikabrödet, men pastorn tyckte att kyrkoherden kunde sitta kvar och klev själv över relingen och halvsprang iväg mot kyrkan. Prästeleven såg fascinerad på hur även pastorn kunde gå på vatten. Efter en stund var pastorn tillbaka med en påse bullar.
Fikat smakade gott och abborrarna hade kommit i gång på allvar. Efter en stund var metmasken slut. Prästeleven kände sig tvingad att visa att också han var stark och ren i sin tro och reste sig och förklarade att han skulle hämta mer agn.
Han klev över relingen och sjönk som en sten.
"Jo - det är väl klart, sa kyrkoherden, han har inte lärt sig var stenarna är än" 
 

Tillbaka