Vy

Kikmete.se

Recept



Fish & chips á la Västerbotten

Slowfood - fast varför ska man alltid ha så bråttom?


Det här behöver du:

Fisken
(mängderna får du lista ut själv)
Benfri abborrfilé 
Vispad ägg
Riven Västerbottensost
Smör
Salt
Vitpeppar

Pären
Halvstora potatisar
Frityrolja
Salt


Så här gör du:

Skala och skär potatisen i klyftor. Torka potatisen noga med hushållspapper. Gör du inte det kommer du att bli olycklig (läs - skållad av kringflygande frityrolja).
Fritera potatisklyftorna först i lite lägre värme tills de blir mjuka. De ska inte få någon färg i första omgången. Låt klyftorna rinna och svalna av på en bit hushållspapper. Andra frityromgången gör du precis innan servering. Då ökar du värmen så pass att klyftorna blir guldbruna. Salta och servera.

Salta och peppra fisken. Vänd fiskfiléna i äggblandningen och täck dem sedan med riven ost på båda sidor. Det är lite halvsvårt, men ge inte upp. Det går!
Abborrfilé
 
Stek fisken på halvlåg värme tills de har har uppnått lämplig kulör. Typ ljusbrunt.


Lägga upp:

Det ser snyggt ut med något grönt på tallriken, t ex salladsblad. Man skulle kunna lyxa till med en grönsallad.

Så här kan det se ut:
Fish & chips
090323 Lasse

 

Tillbaka