Vy

Kikmete.se

Recept


En djävulskt god soppa

Gourmetkäk på nolltid


Det här behöver du:

Fisken
(mängderna får du lista ut själv)
Benfri filé av torsk, lax, röding eller någon annan lämplig firre som fattat tycke för betet du viftat med 

Salt
Vitpeppar

Soppan
finfina små tomater som doftar gott - typ kvisttomater
lök
vitlök
Hönsbuljong (jJag brukar koka och frysa in fond av skrov och skinnrester av forna kycklingmiddagar. Det blir kanon!)
vittvin
salt
peppar
rosmarin
olivolja


Så här gör du:

Filea fisken ben- och skinnfri. Skär den i rätt så stora munsbitar. Salta och peppra och låt stå en timme på diskbänken. Vitsen är att saltet tränger in i fisken och att fisken blir varm inför stekning. Att steka kall fisk brukar inte fungera speciellt bra.

 
Stek fiskbitarna på hög värme i olivolja tills de har uppnått en lämplig kulör. Stek inte för länge utan försök att behålla fisken ganska rå invändigt. Den fortsätter att tillagas i soppan.


Soppan:

Fräs hackad lök, vitlök, rosmarin och tomater i olja tills de har mjuknat något. Släng i resten av ingredienserna. Låt puttra en stund. Blanda i fisken just innan serveringen.


Så här bör det se ut:

Och njut!


160120 Lasse

 

Tillbaka