Rovögern 220528


Här kommer transporten!

Och i avtalat tid!

Klockan 08.00 skulle vi träffas vid bastu-udden. Att köra båt hem till mig är lite klurigt pga landhöjningen så det kändes enklare att jag tog bilen till närmsta båthamnen istället.
Medan Jörgen körde mot mina hemliga fiskeställen så trimmade jag in gången på några wobblers av årets modell. Då jag var färdig med att rigga klart 4 spön så var vi faktiskt i närheten av stället jag tänkt starta fisket på.
Och det här kan låta som en fiskehistoria, men innan jag fått ut bete nr 3 fick vi ett bra hugg på ena betet vi redan fått ut. Jag hann faktiskt se öringen hoppa högt i luften innan den slog sig lös.

Vi var nog minst sagt överraskade ...


Trolli 16cm i en ny färg. Wobblern är grundlackad med silverflakes runt om med en svart rygg och fjällmönster. På sidorna finns det lite extra holografiskt effekt. Alltså en rätt duktigt glittrande sak som gav årets första öringhugg.


Årets första öring!
Först ett par timmar senare fick vi se hur ett av spötopparna började studsa och skaka. Och upp kom en öring på knappa 5 hg.

Jag bytte wobblers emellanåt för att se ifall det skulle bli någon skillnad. Men det blev det inte. Förmodligen är det fortfarande lite för tidigt på säsongen. Alla wobblers som jag hade med mig var helt oanvända. Det som var lite kul att på en 16 cm wobbler i färgen Solskenströmming som vi släpade i propellerströmmen hade fått sig flera tydliga tandmärken utan att vi lagt märke till några hugg.
Mest troligt är det frågan om småfisk som är och nafsar. Eller att man råkar titta bort just då fisken hugger.

Nåväl. Längs ut på Tavasten fick vi äntligen höra lite rullknarr (väldigt lite rullknarr) och kunde drilla upp en aning bättre öring som högg en silver/grön 13 cm wobbler som fiskades bakom en sidoparavan.

En aningen bättre fisk!

Så - nu har öringsfisket kommit igång.
Jag har redan fått flera foton från folk som fiskar på olika håll efter kusten. Så det var inte bara Jörgen och jag som är så överjordiskt bra på att fiska att vi kan få fisk fast det inte är säsong.
Mest troligt har öringarna kommit igång litegrand ...

Imorgon blir det en spännande dag! Alexi ska åka med matte och husse till en hundutställning i Lycksele.
Jag har lovat den att det finns gott om vackra tikar där!

220528 lasse