Testfiske 220401


En testabborre på dryga 1,3kg

Fisket kanske inte var på topp idag.
Ett par dagar sedan sjönk vattenståndet i havet från 0 cm till -70cm för att åter klättra upp till 0cm och ner till -35cm. Sådant kan vara bra - eller dåligt. På något sätt tycker jag att då abborrarna måste röra på sig lite och söka nya ståndplatser så skulle de kunna vara bra på hugget.
Men samtidigt har vädret blivit kallare och det har snöat en del. Sådant brukar dämpa huggivern markant.

Men under förmiddagen skulle det bli riktigt soligt och fint så tänkte jag ändå göra ett försök. Om inte annat så är det trevligt att vara ute i vårsolen.

Och det gick att få abborrar, men fisken var hemskt tröga. Det kunde ta flera minuter innan man fick liv i abborrarna i ett nytt pimpelhål. Och många av huggen var hemskt håglösa. Knappt så att man kunde linan röra sig vid napp.

Så ingen bra dag för abborrfiske.

Men genom söka flitigt (tömde 3 batterier för borren) så kom jag i kontakt med ett flertal abborrar.

Och den nya mormyskan fungerade bara fint! Särskilt i färgen 48. Idag  var den klart bättre än färgen 62 som fungerat bäst tidigare.


Bra krokning

En mindre mormyska har förstås också sina nackdelar. Ofta hade abborrarna mormyskan helt innanför munnen och det var lite krångligt att få grepp om den då man lossade kroken från fisken. Och att en mindre mormyska sträcker inte linan lika bra som en större mormyska gör. På ett spö hade jag 0,16 mm lina och den var långt för tjock för att fungera bra ihop med en lite mormyska.
Så linan bör inte vara grövre än 0,14 mm och helst på 0,12 mm. Så en liten mormyska kräver en lätt hand vid drillningen...

Men å andra sidan tycker jag ha märkt att tröga abborrar hugger bättre på lätta beten.
Det är nog inte bara inbillning ...

220401 lasse