Kallrök

Just det!
Det är egentligen ett kylskåpsjävel som jag placerat mitt under frånluftsventilen i kylrummet. Genom att jag skurit bort en bit av dörrtätninglisten både uppe och nere så får skåpet ett lite ventilation.



Röken i skåpet får jag med den här apparaten. Den utvecklar lite lagomt med rök utan att för den skull värma upp skåpet nämnvärt. Den lilla värmeutvecklingen orkar kylskåpet motverka. Jag brukar ställa temperaturen på 10 grader då jag röker.


Det enda spånet som fungerar i rökmojängen är väldigt fint bokspån. Jag brukar också strö på spån med lite kraftigare smak ovanpå. Det blir inte så dumt.
Jag bort alla hyllor fån kylskåpet och ersatte dem med ett par galler.

Upphängningen av fisken sköts med snörstumpar med dubbelkrokar.
Jag brukar salta fisken i ett dygn före rökning. Socker tycker jag inte funkar så bra ihop med röksmaken.
Så bara fisk, slt och röksmak.
Rökning tar ca 4 timmar, och bra blir det.
 
200628 lasse



Tillbaka