Sandsjön 14-16/4

Vädret var verkligen på "vår sida" den här gången. Solen gassade på hela dagarna från en totalt molnfri himmel. Fast efter ett par dagar likanade våra ansikten nog mest som övermogna tomater ... Jäklar vad solen tar hårt på vårisarna.
Jag förstod att fisket kanske inte skulle nå några höga höjder.
Och tyvärr fick jag rätt.

Från tidig morgon till sent på kvällen gjorde vi olika riktade försök att lura någon öring eller röding.  
Det blev kikpimpel på grunt vatten med små mormyskor. Traditionellt rödingpimpel på djupare vatten. Mormyskafiske med hjälp av ekolod mellan 5-12 meters djup. Gåpimpel med huggblänken mitt ute på djupet.
Och UV-kameran gick mest hela tiden.
Resultatet blev rätt magert.
Öringarna och rödingarna var nog helt inaktiva. Det som vi lyckades få var ett gäng fina abborrar och sikar på grunt och mellandjupt vatten dvs 0,5 - 8 meter.

Fin abborre!


Före resan knöt jag på en fluffig stjärt av lite marabou och glitter på några Trögborren-myshkor. Jag hade förstått att fisket på Sandsjön skulle bli knepigt och då kan ett litet bete som rör sig sakta svävande i vattnet vara effektiv.
Myshkan såg riktigt rolig och levande ut i vattnet.  
Det tyckte både jag och sikarna och abborrarna i Sandsjön ...


Det trevliga med UV-kamera och ekolod är att det inte kvarstår någon tvivel på att man eventuellt har fiskat med fel metod eller beten. Det vi fick var det som fanns att få.
Resultatet bekräftades av filmerna.

Men Sandsjön är stor och fisken finns där någonstans ...

190425
Lasse


Tillbaka