Havsöring 180531


Eftersom det skulle bli rätt lagomt med vind för en trollingrepa så skyndade jag mig iväg. Bara en timme senare guppade jag redan ute på vågorna släpande 4 wobblers efter båten.
Det började inte bra.
Efter ett litet tag började ekolodet på akterdäck tappa kontakten med nätverket emellanåt.
För att sedan tappa kontaktet helt.
?¤%¤#¤¤%¤!!¤%&¤!)/(&%#!!!!
Efter en minuts felsökning kunde jag konstatera att dosan för ethernet hade slocknat helt och vaknade inte till liv oavsett vad jag än gjorde.

OK! En sådan dag - tänkte jag.
Ska jag vända hem eller ska jag fiska?
Med solbrillor syntes alla grund och stenar rätt bra så tänkte jag fortsätta med fisket ändå. Jag fick ingen djupangivelse från ekolodet, men plottern visade ändå fart och ritade sträck hur jag hade rört mig.
Det får gå.

Det gick ett par timmar utan att det hände något. Men med tanke på det soliga vädret hade jag inga höga förväntningar.

Så här brukar jag rigga spöet för att fiska i propellströmmen. Spöet får gärna vara en aningen vinklad för att man ska bättre kroka fisken och se huggen.

Jag hittade ett nytt rätt intressant område med flera fina grund och plötsligt böjdes spöet som jag riggat i propellerströmmen med en Speedy-sik.
Gäddjävel.

Fisken kändes bara tung och sävlig som gäddorna brukar kännas. Då jag fått fisken till ungefär 5 meter från båten fick den plötsligt fart och hoppade helt upp i luften.
En fiiin öring!
Som gick lös direkt efter hoppet.
Fisken skulle nog vägt mer än 4 kilo.
Blaha.


Jag harvade på samma område utan att få känna ett nafs. Till slut så gav jag upp och tänkte trolla mig till ett annat område som gett öring förut.
Jag fiskade av grundryggen noggrant i alla riktningar utan att få ett hugg, men!
Då jag gav upp och vände båten ut mot djupare vatten small det på en öring på 1,5 kg på en Speedysik som jag släpade 15 meter bakom en sidoparavan.

Jag tog ett par foton på firren, skickade ut beten igen och drog på en något finare öring på 2,5 kg på samma wobbler.

Lite märkligt det där.
Är det färgen eller är det gången på wobblern. Men alla öringar högg på färgen Solskenströmming. Men å andra sidan var det soligt ute och uppenbarligen fanns det strömming i trakten ...
Jag försökte filma wobblern i vattnet, men det var inte lätt och följdaktligen blev inte särskilt filmen bra.

Men om man tänker på att jag försökte hålla både spöet och kameran så stilla som möjligt så förstår man att wobblern simmar hemskt oregelbundet.
Alltså inte oregelbundet som på reklam utan oregelbundet så att man kan se det.
(heh!)

Det där hade varit på menýn för öringarna.
170531
Lasse


Tillbaka