Ratan 180712


Nyfiket plockade jag i Ronnys wobblerlådor och testade och trimmade in gången på wobblers bredvid båten. Ronny och jag hade lagt ut 7 spön - några rakt bakom båten och några längre ut åt sidan med hjälp av sidoparavaner. Ett av spöna stod precis intill mig där jag stod och höll simskola för wobblers.
Efter ett tag frågade Ronny om jag inte kunde ta upp fisken som huggit!
?
Öh - just det! Jag var nog väldigt inne i wobblertrimningens fascinerande värld ...
Spöet intill mig stod mäktigt böjd med rullen knarrandes för fullt. 
Direkt då jag greppade spöet kände jag att det var en lite finare fiske som huggit. Jag gissade på en vikt på 5 kg, men efter en rätt lång drillning så fick jag hålla upp en öring på ca 4 kg.
Firren var urstark!

Tyvärr så glömde jag ta foto på betet, men fisken högg på en Exsil 16 cm i färgen Solskenströmming som jag trimmat in ett helt hysterisk gång på. Wobblern slog så yvigt och ryckigt att den knappt kunde hålla sig under vattenytan. Hugget kom precis då vi rundade av nordspetsen av Rataskär. Ett bra ställe!

Vyer från Ratan


Här kommer ett bra tips hör havsöringsfisket så här års!
Fiska på kvällarna och hemskt tidiga morgnar. Eller rent av hela nätterna igenom. Då brukar öringarna stryka efter grunden. På kvällarna brukar den standen där solen går ner ge bästa fångsterna. Se fotot ovan så förstår du vad jag menar. Fisket brukar komma igång just den stunden då solen börjar försvinna bakom trädtopparna.

Ronny med en vacker liten öring!

Speedy-löja i färgen Royal. En bra färg för kvällsfiske.

Vi lyckades få ett par öringar till samt missade några hugg på beten fiskade med paravaner. Det blir rätt många bommade hugg med dem. Mest troligt drivs inte krokarna in riktigt.
Knepigt det där.
Jag har börjat hålla paravanerna ganska nära båten och inbillar att jag får fast fler fiskar på det sättet.
Det funkar för mig i alla fall.

180720
Lasse


Tillbaka