Hemligjaure 180620-22

Emellanåt får jag nys om ett fiskevatten från någon som följer min hemsida eller kanske köpt wobblers från mig.
I förtroende alltså.
Och de gånger kommer jag inte avslöja någonting om vattnet i fråga eller överhuvudtaget skriva någonting om fiskeresan dit. Skriver jag någonting så kommer jag benämna vattnet som Hemligjaure.
Tyvärr. Men så kommer det att bli.

Nu har jag länge stått i startgroparna för att åka ut och testa om det gick att tälta vettigt på sommaren vid ett fiskevattten.
Ni vet: Mygg, regn blåst, trångt, obekvämt, laga mat mat knästående ute, krypa in och ut från tältet på alla fyra. Och få slut på ström i ekolodet och mobilen.
I vintras gjorde jag de första försöken med dålig lycka. Att värma upp tältet med gasol var minst sagt obra på grund av all fukt.
Ett elverk som tillhandahöll ström till värmefilt och ir-lampa var klart bättre. Förutom att elverket jag köpte höll i knappt 20 timmar innan den rasade ihop totalt.
Som tips: Köp för guds skull inte något elverk som heter Kipor. Det finns en anledning varför de är mycket billigare än de riktiga elverken.
De är bara skit.
Jag hade vilda problem att kunna reklamera mitt Kipor som säckade ihop. Garantiverkstaden försökte påstå att det var jag, genom att ha tankat fel bränsle i apparaten, orskakat skadan själv. Utan att kunna berätta vad skadan bestod av och utan att kunna berätta vad det felaktiga bränslet skulle bestå av.
Ni vet - typ fuktskada i mobiltelefon ...
Jag fick verkligen ställa mig på tvären och förklara att jag kommer att gå i botten med saken och ALDRIG GE MIG!

Det hela slutade med att jag numera äger en något större elverk av märket Honda som jag fick köpa för ett reducerat pris.
Hondan verkar fungera bra.

Att tälta gick alldeles utmärkt. Det blir förstås rätt trångt i bilen med all utrustning, men det får man ta. De talrika myggen som försökte äta upp mig utanför tältet tog jag lätt ihjäl med en Thermacell. Bara efter en kvart så var det myggfritt i tältet.
Att sova i ett tält i en tältsäng med en värmefilt som enda värmekälla fungerar hemskt bra. Och på morgonen då jag klev upp tog jag fram ir-lampan och riktade den mot frukosthörnan. Det var rent av skönt att avnjuta morgongrädden i det varma skenet från den. Att torka fuktiga skor och kläder gick också snabbt och bra.
Och nu fanns det ström i alla apparater!

Finemang!

Utöver tältandet skulle jag prova den nya prototypen till en öringwobbler jag skissat på.
Nja.
Det gick att få fisk på den, men jag är inte nöjd. Den saknar ettrighet och känns klumpig och stor.

Fin öring!

Och en Grönröding ...

Fast wobblern skulle ju egentligen försöka likna en strömming så den kanske inte ska vara så hemskt ettrig heller utan hellre gå med lite tyngre och sävligare slag.
Att få fram en ny wobbler är inte lätt ... I alla fall så som jag vill ha dem.


En riktigt fin harr på en Speedy!

Fisket i övrigt var bra. Jag fick rätt många öringar upp till 3 kg samt ett par gäddor på 4-5 kg plus någon bonusharr.
Kul fiske!   

170627
Lasse


Tillbaka