Rossön dag 1

Efter en timmes harvande på grunt vatten började jag förstå att fisken i Bodumsjön går där det är lite djupare. Jag hade laddat ner djupkartan på mobilen och med hjälp av den så började jag leta mig efter kanterna på grundflaket jag startat fisket på.

Då jag borrade ett hål där det var drygt 6 meter djupt såg det ut på det här viset på ekolodet. Det jämnsvarta är botten och alla streck ovanför botten är fisk.

Jag var tämligen övertygad om att få napp.
Det fick jag också ...
Här är fotot på den första fisken från Bodumsjön!

Den var inte direkt stor ...
Men den hade många kompisar. Jag satt kvar ett bra tag och hoppades på att småfisken skulle locka fram någon större, men så blev det inte.

De var först då jag borrade hål vid en djupränna på ca 10 meter då jag började få bättre abborrar. Och det var inte lite abborre jag hittade!
Efter ett par timmar gav jag upp. Vete tusan hur många abborrar mellan 2-4 hg som var och hälsade på uppe på isen, men de var måååånga.

På djupkartan såg jag att djuprännan jag följde ledde till en grop på 19 meter. Efter ett par förflyttningar hade jag 16 meter vatten under isen varav 5-6 nedersta var tjock med nors. Helt overkligt mycket nors.

Jag lyckades pimpla upp en spä liten nors som fick låna stjärtbiten sin till agn.


Min förhoppning var att jag skulle dra på en lite bättre abborre på det sättet, men den första som högg var knappt större än pirken.
Då jag drog upp lillfirren såg jag att det dök upp ett kraftigt eko bara några meter under pimpelhålet.
Hmm?
Är man en fiskare som måste man vara lite av en optimist också. Det kanske är en öring?
Nja - efter hugget gjorde fisken en rusning på 20 meter utan några som helst knyckar.
Inte riktigt likt en öring ...

På kvällen hann jag kolla hur vattnet och abborrarna ser ut i Lesjön också.

Fördelen med Lesjön var de att där hittade jag abborrar på 1,5 meter djup. Jag tror att jag ändå ger Bodumsjön en dag till, men ifall jag inte hittar fisk på något drägligare djup så koncentrerar jag mig på Lesjön istället.

160409
Lasse


Tillbaka