Sammanfattning av året 2010

Så - eftersom vi har genomlidit ytterligare ett år så vore det kanske bra med en liten tillbakablick.

Nu har det gått nästan två år från det att jag startade hemsidan. Det är faktiskt riktigt mycket folk som brukar kolla på hemsidan emellanåt.

Här kommer lite statistik.

Totalt är det ca 13000 olika människor som har besökt sajten. Flest besökare under en dag var den 15 mars 2010 med 256 olika människor som besökte sidan. Totala antalet besök är ca 53000 med 83000 sidvisningar. De besökande har kommit från 35 olika länder, men de allra flesta kommer förstås från Sverige och Finland.
Kul att det finns så många likasinnade därute.
Jag kommer att fortsätta jobba med hemsidan under år 2011 utan att göra några större förändringar på den. Den enda förändringen blir att jag provar finansiera lite av kostnaderna för webhotell, domännamn osv. genom att ta in Google-annonser. Vi får väl se hur det går.

Fiskeåret då?
Jovars - det blev några riktigt fina fångster. Året började med en riktigt fin öring som jag fick på ismete i början av februari. Fisken vägde hela 6420 g.


En av de roligaste pimpelfångsterna var en regnbåge som jag fick på film redan innan själva hugget. Jag trodde faktiskt inte att fisken var större än ett par kilo då jag såg den på kamera displayen. Men där blev jag lurad. Det är nästan omöjligt att uppskatta storleken på fisken då det saknas referensobjekt. Den enormt feta regnbågen vägde faktiskt över fyra kilo.

Att linan på 0,12 mm, som tjorvade sig runt kamerakabeln vid första rusningen, inte gick av är närmast ett mirakel.

Några fler turer till Landön blev det också. På vårisarna lyckades jag äntligen få på en lite finare Landöröding. På Draggen förstås! Den har blivit lite av en favoritmyshka tack vare den enormt fina kroken.


Draggen i fluogult/brunt

Men rödingarna på Landön är inte så lättlurade ...Fin landöröding!

På sommaren var jag med på premiären. Den ursprungliga tanken var att fiska från flytring med ul-utrustning. Fast den idén föll snart i glömska ...


Det fisket vi var med på var kanske ändå sommarens höjdpunkt. Så fruktansvärt roligt man kan ha! Till nästa sommarpremiär kommer jag utrustad med trollingspön och stora wobblers.


En stor del av sommaren gick åt till att få fram en bra trollingwobbler. Det blev många och långa timmar i verkstaden. Men slutligen fick jag allt att stämma. Wobblern blev faktiskt riktigt bra. Det som var lite överraskande var att det var den 18 cm långa Speedysiken som gav mest fisk.

Slump? Nja - det får väl tiden visa.

Havsöringsfisket har faktiskt blivit sämre. Det samma gäller för harren på Holmön. Och pimpelfisket efter siken vid kusten. Lakarna är färre och de förr så talrika storidarna har bytts ut mot slanka småidar på under 1 kg.
Det är något som är fel i havet.


I slutet på juli kändes det som om vi äntligen klurade ut hur man ska fiska på Landön på sensommaren. Från att ha fiskat (nästan) tomt i några dagar vände fisket helt och vi hade kalasroligt på sjön. Igen.


Jodå - hur osannolikt det än ser ut så var det där det rätta sättet att rigga.


I augusti var det dags igen. Jag drog på en riktig drömfisk.


Öringarna i Messaure ska jag definitivt hälsa på till sommaren.

På hösten tar ju jakten all tid från fisket, men en liten avstickare hann jag med. Sleneset i Norge. Hälleflundra!

Jo - det där är inte en stor hälleflundra, men med tanke på hur mycket vi visste om trakten och om man jämför det med faktumet att vi lyckades komma i kontakt med flera flundror, så är det definitivt ett intressant område. Det gav massor av mersmak. Massor!

Sedan kom hösten och snöhelvetet med kylan som hade nog fått en eskimo att leta efter långkallingar. Vilken vinter vi har fått. Igen.
Kustfisket lär inte nå några större höjder i år. Så det blir att satsa på inlandet.
Inför premiären på Landön har jag försökt klura ut något som kunde lura skjortan av storrödingarna där.
Det här blev resultatet. Myshkan är fortfarande på utvecklingstadiet, men den kommer att bli något åt det här hållet.Kroken är den värsta som jag kunde hitta. Den har exakt samma form och skärpa som kroken på Draggen med den skillnaden att den är bra mycket kraftigare.
Jag tror att myshkan får heta Pippi tack vare de söta flätorna och den enormt starka kroken. Få se vad Landöfirrarna tycker om den där. Håll tummarna.Planer för det nya året.

Jag har lite löst börjat planera en pimpeltur till havet i Nord-Norge (Tromsö). Håller vintern i sig på det här viset så kommer det att finnas goda möjligheter till lite torskpimpel där.
En kombitur till fjället är redan inplanerad, dvs ripjakt och rödingpimpel.

Eventuellt ska jag åka ner till Skåne för lite vildsvinsjakt på vårkanten också. Fast först måste nog snöandet ge sig något ...

Harrpimpel är jag väldigt sugen på, men var, när och hur har jag inte listat ut än.

På försommaren blir det en lite mer allvarlig satsning på öringsfiske i kraftverkskanalerna i Norrlands inland. Det är nog där drömöringen väntar på mig.

Mer Norgefiske blir det också. Sleneset kanske?

Konstigt nog börjar jag känna mig sugen på lite lakapimpel också. Få se om det går över innan jag tar mig ut på isen. I mörker. Och kyla.

Projektet med ismete efter insjö-öring kommer nog också få lite mer resurser och tid. Det har inte gått så pjåkigt hittintills.

Nja - vi får väl se hur mycket jag hinner med. Kanske inte något av det där. Eller kanske allt och mer där till.

Gott Nytt År!

Lasse
Rovågern 101227

Tillbaka