Vy

Kikmete.se

Recept



Öringmedaljong med citronbräserad purjo

Det går att också använda lax, kanadick eller röding.


Det här behöver du:

Till fisken
Öringfilé (benfri)
Smör
Salt
Peppar

Till purjolöken
Purjo
Citron
Smör
Salt


Så här gör du:

Fisken
Kapa av 5 cm tjocka bitar av filén på tvären. Skär av köttet i mitten på varje bit ända ner till skinnet (men inte igenom) och vik ut biten (se foton så fattar du).
   

Stek medaljongerna i smör, salta och peppra och efterstek i ugnen på låg värme.

Purjolöken
Skär purjolöken i 15 cm bitar och dela bitarna i fyra delar på längden. Riv skalet på en citron och pressa ut saften. Fräs purjon och citronskalen i smör på relativt låg värme tills de börjar mjukna. Tillsätt citronsaften och låt småputtra ett tag.

Servera grönsallad till.
Känner du dig lite extra fjollig kan du strö lite hackad persilja över fisken ... det gjorde jag.

090505 Lasse

 

Tillbaka